FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[13.09.2007] Alexandru Dorogan: decizia de a scoate la concurs frecventele TVR1 este una ilegala

Decizia de a scoate la concurs Reteaua de stat TV Nr. II pe care sunt retransmise programele TVR1 este una ilegala, in conditiile in care Societatea Romana de Televiziune (SRTv) detine o licenta de emisie valabila pana in anul 2011 si nu a incalcat nici o prevedere a conditiilor acesteia, a declarat pentru Info-Prim Neo Alexandru Dorogan, presedintele Asociatiei Presei Electronice (APEL)

El a precizat ca la momentul de fata, difuzarea postului TVR1 pe teritoriul R. Moldova este efectuata in conformitate cu licenta de emisie eliberata de CCA la 14 februarie 2006 si care este valabila pana la 14 februarie 2011, precum si in baza Acordului privind difuzarea TVR1 in anii 2006-2011 semnat de Societatea Romana de Televiziune si CCA.

Dorogan considera ca CCA a cedat unor presiuni din partea Guvernului, ce au venit prin intermediul Ministerului Dezvoltarii Informationale, care a solicitat Consiliului sa scoata la concurs reteaua respectiva. Potrivit lui, aceasta reprezinta o incalcare a Codului Audiovizualului care prevede expres ca CCA este o autoritate publica autonoma, reprezentantul si garantul interesului public in domeniul audiovizualului. Nu este de competenta CCA sa examineze relatii financiare. Acestea se discuta intre guvernele R. Moldova si Romaniei, intre TVR si IS “Radiocomunicati”. CCA trebuie sa discute respectarea continutului licentei de emisie, ori la acest capitol, titularul (SRTv) nu a avut nici o obiectie din partea CCA, a accentuat presedintele APEL.

El a mai declarat ca in aceste conditii, Societatea Romana de Televiziune trebuie sa-si apere drepturile care reies din Acord si din calitatea de titular de licenta, iar CCA va trebui sa revada decizia din 31 iulie si sa recunoasca public ca a gresit.

Info-Prim Neo

Sursa: http://www.azi.md

Print