FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[17.08.2007] La Balti, a inceput sa emita „City FM” pe frecventa 103,5 MHz

DECA-press, 14.08.2007

Postul de radio „City FM” a inceput sa emita la Balti, incepand cu sambata, 11 august, desi frecventa 103.5 MHz de pe banda FM constituie subiect de judecata, releva DECA-press.
Frecventa 103.5 a fost administrata timp de zece ani de Compania „Blue Star”, care gestioneaza postul de radio „FM-103.5” si „TV6 Balti”, aminteste Agentia Monitor Media. La 13 februarie curent, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a refuzat prelungirea licentei de emisie postului „FM-103.5”, motivand, in baza unei monitorizari, ca institutia nu a respectat grila de emisie. „Blue Star” contesta in instanta decizia CCA, o sedinta judiciara in acest sens urmand sa aiba loc marti, 14 august.
Purtatorul de cuvant al postului de radio „City FM”, Dmitry Pustovoi, a comunicat ca grila de emisie presupune producerea emisiunilor proprii in limba romana in proportie de 80%. Solicitat sa explice faptul ca frecventa 103.5 constituie subiectul unui proces de judecata, Pustovoi a spus ca asta nu este problema postului „City FM”, ci a companiei „Blue Star”.
Pe de alta parte, directorul „FM-103.5”, Ecaterina Cojocaru, a mentionat ca echipa postului de radio spera sa-si redobandeasca frecventa. Maine instanta urmeaza sa se pronunte pe marginea deciziei CCA de a priva „Blue Star” de frecventa radio. Intrebata daca „City FM” a fost in drept sa inceapa emisia in vreme ce frecventa este in litigiu, Cojocaru a spus ca acesta este rezultatul duplicitatii legislatiei in domeniul audiovizualului moldovenesc.
Actualul presedinte al CCA, Vlad Turcanu, a declarat la finele saptamanii trecute ca decizia prin care frecventa postului de radio „FM-103.5” a fost acordata altui radiodifuzor a fost o greseala. „Am gresit prin faptul ca a fost eliminat un post care facea stiri locale, chiar daca in alta limba decat cea de stat si in felul acesta radioascultatorii din municipiu au fost privati de o sursa alternativa de informatie”, a declarat presedintele CCA.
Decizia CCA de a refuza prelungirea licentei postului „FM-103.5” a constituit subiectul unor declaratii de protest al unor asociatii mass media si partide politice din Moldova. Pe marginea acestui caz, asistentul-adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Colleen Graffy, a declarat ca situatia din domeniul audiovizualului moldovean, inclusiv cazul postului „FM-103.5”, devine o tendinta.
Postul de radio „FM-103,5” si-a suspendat emisia la 16 februarie curent, confomandu-se deciziei CCA.

http://www.allmoldova.com/index.php?action=newsblock&rid=0&id=1187074781&lng=rom

Sursa: http://forum.frocus.net

Print