FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[02.08.2007] CCA a anunţat un nou concurs

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a anunţat la 31 iulie, marţi, un nou concurs pentru 41 frecvenţe radio şi 75 canale TV. La concurs au fost scoase şi patru reţele ale întreprinderii de Stat „Radiocomunicaţii”, trei pentru radio şi una pentru televiziune.

Concursul a fost anunţat inclusiv pentru cele 17 frecvenţe radio şi 11 canale TV, care urmau să fie repartizate la concursul din 5 iulie, anulat pentru încălcarea unor prevederi ale Codului Audiovizualului.

De asemenea, vor fi disputate 9 canale TV şi o frecvenţă radio, cărora le-a expirat termenul între timp, dar şi 23 frecvenţe radio şi 55 canale TV noi, propuse de Ministerul Dezvoltării Informaţionale.

Introducerea ultimelor în concurs a provocat discuţii îndelungate în CCA. Câţiva dintre membrii consiliului au cerut ca frecvenţele propuse de Minister să fie lăsate pentru următorul concurs, care va fi anunţat în luna septembrie. CCA nu a susţinut însă această propunere.

Concursul va intra în vigoare odată cu publicarea deciziei CCA în „Monitorul Oficial al R. Moldova” şi va fi valabil pe un termen de 30 de zile. CCA va fixa data desfăşurării concursului nu mai târziu decât peste 20 de zile de la expirarea termenului de depunere a ofertelor. În conformitate cu prevederile Codului Audiovizualului, licenţele de emisie se acordă pentru o perioadă de 7 ani.

Sursa: http://www.flux.md

Print