CANALE TV SATELIT IPTV FORUMURI
 romana english 

[23.05.2006] Isteria Codului Da Vinci in Romania

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 103

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 104

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 105

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 106

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 107

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 108

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 109

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 110

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 111

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 112

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 113

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 114

Ecranizarea celebrului roman al lui Dan Brown, Da Vinci Code, mai are numai cateva ore pana la premiera in Romania si dezbaterile risca sa escaladeze de la controversa de arta la pasiune oarba. Contestat de catolici, admirat de atei, Da Vinci Code este cea mai asteptata premiera a anului. Are insa Da Vinci Code potentialul exploxiv de a zgudui credinte, asa cum il acuza detractorii?

Romanul omonim a starnit senzatie si l-a transformat pe Dan Brown intr-o vedeta internationala peste noapte, in ciuda faptului ca actiunea in sine si firul narativ se confunda pana la similitudine cu celelalte carti ale autorului, Ingeri si Demoni sau Fortareata Digitala.

In afara de faptul ca in Da Vinci Code, nu mai este vorba de o conspiratie in jurul Vaticanului sau de un cod secret, ci de Isus si Maria Magdalena, povestea lui Dan Brown este mereu aceeasi: un EL intelectual si total nepregatit sa intre in rolul unui James Bond, chemat sa o salveze pe EA, care se confrunta cu o conspiratie mondiala, ce incearca sa ascunda un secret ce ameninta intreaga omenire. In ciuda faptului ca EL este o combinatie de soarece de biblioteca si expert in niste domenii ce nu au nici cea mai mica legatura cu spionajul mondial, cot la cot cu EA, masculul lui Dan Brown se va descurca sa dea peste cap planurile conspiratorilor. Pe drum mai apar tot felul de baieti rai, care sunt de fapt niste unelte ale Conspiratiei Mondiale si care in final mor intr-un fel spectaculos, deschizand calea catre happy-end-ul pe care poti sa il intuiesti inca din primele pagini.

Pe scurt, daca ati citit o carte de Dan Brown, atunci veti avea o imagine destul de clara si a celorlalte. Cu toate acestea, sa nu ii luam Cezarului toti laurii si sa recunoastem ca totusi Da Vinci Code (ca si celelalte titluri) sunt totusi o lectura pasionanta (mai ales pentru iubitorii genului policier) , cu conditia sa fii dispus sa inghiti sabloanele pe care Dan Brown nu se plictiseste deloc sa le repete.

Dintre toate titlurile, Da Vinci Code a reusit insa sa aiba cel mai mare impact si sa ajunga si scenariu de film, fermecand mai ales prin ingredientele sale: actiunea se petrece in Paris, Robert Langdon (in film interpretat de Tom Hanks) si Sophie Neveu (in film intrepretata de Audery Tatou) se lovesc de cifruri ascunse in opere de arta, si marele secret este legat de Iisus, secret pe care o Conspiratie Mondiala il tine ascuns de vreo 2000 de ani.

Cu alte cuvinte, o intriga sustinuta in jurul unui subiect care ne pasioneaza pe toti de vreo 2000 de ani, peisaje superbe, mici lectii de istorie a artei, adica toate ingredientele necesare pentru un blockbuster. Si pana la urma, fara indoiala ca Da Vinci Code va fi un blockbuster. S-au starnit prea multe contreoverse, s-au facut prea multe filme de genul Da Vinci Decoded, adica s-a investit prea mult ca filmul sa mai aibă vreo sansa sa fie un esec.

Va conduce insa Da Vinci Code la o modificare a modului in care crestinii percep credinta, asa cum se tem unii oficialii ai Bisericii? Putin probabil! Pana la urma, nici macar cartea nu reuseste sa fie convingatoare, si este si mai improbabil ca filmul sa poata mai mult.

Nu va exista cineva care sa iasa din cinematograf ferm convins ca adevarul este cel prezentat pe ecran, iar din punct de vedere al artei cinematografice nu ne ramane decat sa speram ca filmul va reusi sa se ridice la inaltimea reputatiei create!

Sursa: http://www.rdi-sat.com

Print
 

Noutati:

! 
NOUTATI RECENTE...

[18.02.2020] Primul Canal de Televiziune Creștin-Ortodox din Republica Moldova NIKA TV a primit Licența de la CA

[11.11.2018] Orhei TV și Televiziunea Centrală, lansate în Orhei!

[07.02.2018] Convertoare pentru televiziunea digitală terestră vor fi oferite gratuit familiilor defavorizate

[07.02.2018] TVR MOLDOVA, singurul post de televiziune din Republica Moldova care va transmite Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

[05.01.2018] Când va fi lansat ultimul sezon al serialului "Game of Thrones". Anunţul HBO

[27.07.2017] Realitatea TV își suspendă activitatea

[03.11.2016] În Moldova a fost lansată Televiziunea Digitală Terestră: primele 8 programe pot fi recepționate de 80% din populație

[18.05.2016] MediaRing cu Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor

[29.04.2016] Compania Teleradio-Moldova a obţinut licenţa pentru Moldova 2

[01.04.2016] Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 01 aprilie 2016, în şedinţă publică, în cadrul căreia a desfăşurat bilanţul Concursului pentru suplinirea capacităţii disponibile a Multiplexului A
Rambler's Top100 Rambler's Top100
: Home :: Articole :: Satelit :: Forumuri :: Canale :: Terestrial :: IPTV :: Noutati :: Contacte :