CANALE TV SATELIT IPTV FORUMURI
đóńńęčé romana english 

[01.03.2006] Consiliul municipal Chisinau mentine in situatie de sah economico-financiar posturile TV si radio ale capitalei

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 103

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 104

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 105

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 106

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 107

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 108

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 109

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 110

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 111

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 112

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 113

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 114

Consiliul municipal Chisinau (CMC) mentine in situatie de sah economico-financiar posturile publice de radio si TV ale capitalei. In sedinta sa din 28 februarie, CMC nu a aprobat planul financiar pentru anul 2006 al postului de televiziune Euro-TV Chisinau si a decis deschiderea finantarii doar pe jumatate de an a postului de radio Antena C. Consilierii din partea unor fractiuni si-au argumentat pozitia prin €śgrija pentru modernizarea acestor institutii€ť si €śpentru cheltuirea banilor publici€ť, altii au apreciat situatia drept €śprocese de judecata€ť si €śhartuire a organelor de presa municipale cu scopul lichidarii lor, care dureaza de cativa ani€ť, transmite Info-Prim Neo.

Ambele proiecte de decizie au avut avizele pozitive ale comisiilor de specialitate ale CMC si au fost votate, in prima lectura, cu majoritatea de voturi, insa dezbaterile au avut rezultat contrariu.

Liderul fractiunii Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD) Alexandru Corduneanu a insistat ca aprobarea planurilor financiare sa fie conditionata de elaborarea, pana la 31 martie, a unui €śplan de modernizare a institutiilor, dupa o evaluare tehnica, profesionala si manageriala€ť. Consilierul comunist Valeri Pavlov a solicitat suplimentar prezentarea unui plan de trecere la autofinantare maximala cu formula €śv-am dotat cu de toate, sunteti institutie comerciala, trebuie sa castigati€ť. Pavlov a cerut aprobarea finantarii Euro TV doar pentru prima jumatate a anului. Alt consilier comunist, Grigore Mara a solicitat o dare de seama pentru anul 2005.

Consilierul independent Mihai Roscovan a propus abordarea separata a planurilor investitional si operational pentru Euro TV, in asa fel ca sursele prevazute pentru investitii sa fie apobate integral, daca se cere modernizarea postului, celelalte alocatii fiind conditionate in conformitate cu solicitarile anterioare.

Consilierul independent Igor Crapivca i-a reprosat administratiei Euro TV €ślipsa de maleabilitate in negocierile cu comisia buget€ť al carui presedinte este si faptul ca nu a insusit €ślectia Agentiei municipale de presa €śInfo-Prim€ť, care a fost lichidata in situatie similara. Dupa acelasi pricipiu, Igor Crapivca a laudat, in mod public, €śpentru maleabilitate€ť administratia Antenei C, care a acceptat cerintintele comisiei buget, inclusive cea de a renunta la contractul semnat si trecut prin achizitii publice de servicii informationale cu Agentia de presa €śInfo-Prim Neo€ť, acceptand in acelasi timp contractele cu alte 3 agentii de presa. In schimb, €ślectia neinsusita a €śInfo-Prim€ť-ului a costat Euro TV neacceptarea planului financiar si pierderea mai multor zeci de mii de lei pe perioada finantarii provizorii€ť €“ a conchis consilierul Crapivca.

Directorul Euro TV Chisinau Arcadie Gherasim a afirmat ca postul isi respecta obligatiunile asumate de trecere esalonata la autofinatare si a dezmintit afirmatia privind crearea de catre CMC a conditiilor sificiente, inclusiv prin dotare tehnica, pentru a acumula venituri proprii mai mari. Potrivit lui, fondatorul a oferit mijloace financiare pentru fonduri fixe doar in valoare de 300 mii de lei, care ar fi suficiente pentru procurarea a doua camere de luat vederi.

Directorul Antenei C Vasile State a declarat ca, in conditiile nefinantarii suficiente de la bugetul local, devine practic imposibila activitatea acestui post de radio, care are un mare volum de emisiuni cognitive, educative, culturale, aflate in serviciul comunitatii. In felul acesta statia in respecta statutul si functiile de institutie publica. De aceea, Consiliul municipal, in calitate de fondator, trebuie sa asigure inzestrarea tehnica si dezvoltarea postului. In caz contrar el se transforma in unul comercial si nu crede ca autoritatile publice locale au nevoie si trebuie sa stimuleze aparitia a inca unui post commercial de radio. Totodata, State a remarcat ca finantarea neadecvata de la bugetul municipiul Chisinau nu permite postului sa-si planifice eficient activitatile pentru intregul an. State a declarat ca pe parcursul ultimilor ani s-a observat o atitudine negativa a Consiliului municipal fata de institutiile mass-media cu finantare de la bugetul local, €ścreandu-se impresia ca acesti bani se cersesc€ť.

La randul sau, consilierul partidului €śAlianta €śMoldova Noastra€ť (AMN) Oleg Cernei a declarat ca procesul de discutare a bugetelor presei municipale €śseamana mult a procese judiciare€ť, consilierii tratand-o ca €śinstitutii dusmanoase€ť. Cernei a intrevazut un subtext ascuns in faptul ca planurile finaciare au fost aprobate la etapa examinarii lor in consilii, iar obiectiile foarte serioase se impun abia la sfarsitul ptimului trimestru al anului de finantare. El i-a reprosat consilierului comunist Grigore Mara neacceptarea invitatiilor la dezbaterile publice desfasurate de Euro TV, ceea ce, la parerea lui, reduce din calitatea si utilitatea emisiunilor. €śSi consilierii au responsabilitati pentru starea de lucrui de la posturile municipale, nu doar echipele de jurnalisti€ť a concluzionat Oleg Cernei

€śDe 3 ani asistam la hartuiala permanenta a organelor de presa municipale €“ a declarer consilierul AMN Pavel Armasu. €“ Concluzia este ca se urmareste distrugerea lor si aceasta ar trebui sa se spuna deschis€ť. €śNu a existat un an, un trimestru, in care sa le fi finantat in regim normal. Ce fel de creatia putem astepta de la aceste echipe, daca permanent sta securea atarnata de-asupra capului?€ť- si-a intrebat Armasu colegii din CMC.

Potrivit planului financiar al Euro TV Chisinau, CMC urma sa aloce pentru anul current circa 1 mln lei pentru procurarea unui emitator si alte 1,3 milioane de lei pentru remunerarea muncii angajatilor. Alocatiile de la bugetul municipal urmau sa constituie cca 40 la suta din resurse planificate, restul urmand sa fie completate din veniturile proprii.

Pentru postul de radio Antena C, consilierii au aprobat finantarea in suma de circa 2 mln, jumatate dintre care conditionat.

Totalul alocatiilor bugetare pentru ambele posturi municipale, pevazute in planurile financiare, se cifreaza la circa 4,2 milioane lei. Pentru comparatie, alocatiile din bugetul de stat pentru Compania publica €śTeleradio-Moldova€ť in ultimii ani se aproba in suma de circa 36 mln lei€ť

-

Info-Prim Neo

Sursa: http://www1.azi.md

Print
 

Noutati:

Íĺ íŕéäĺí ěŕňĺđčŕë ńîăëŕńíî ęđčňĺđčţ!NOUTATI ASEMANATOARE...

[11.11.2018] ”Orhei TV” și ”Televiziunea Centrală”, lansate în Orhei!

[29.04.2016] Compania „Teleradio-Moldova” a obţinut licenţa pentru Moldova 2

[28.01.2016] CCA a lansat concursul pentru suplinirea capacităţii disponibile a Multiplexului A

[10.01.2016] ÎS „Radiocomunicaţii” a obținut licenţa pentru crearea şi operarea celui de-al doilea multiplex de televiziune digitală cu acoperire naţională

[19.10.2012] UEFA a oferit drepturi exclusive pentru difuzarea UEFA Champions League companiei Prime TV

[15.10.2012] CTC își schimbă formatul

[19.07.2012] Postul PublikaTV și PublikaFM cresc văzând cu ochii. Curând, foarte curând, PublikaTV va fi urmărită pe întreg teritoriul țării, nu doar prin satelit ci și prin eter.

[13.07.2012] Fără publicitate locală în programele tv retransmise

[10.04.2012] Sediul unui post TV local a fost vandalizat

[07.04.2012] Marian Pocaznoi: CCA se uita dupa net

[07.04.2012] Televiziunea NIT nu mai emite

[10.08.2011] Toamnă cu surprize la Jurnal TV

[21.04.2011] Prime, Moldova 1 şi NIT - lideri naţionali la audienţă în prime time

[18.04.2011] Insuficienţa de mijloace bugetare – bariera in activitatea companiei interstatale de televiziune «Mir»

[14.03.2011] EuroTV s-a relansat pe 8 Martie
 
NOUTATI RECENTE...

[18.02.2020] Primul Canal de Televiziune Creștin-Ortodox din Republica Moldova NIKA TV a primit Licența de la CA

[11.11.2018] ”Orhei TV” și ”Televiziunea Centrală”, lansate în Orhei!

[07.02.2018] Convertoare pentru televiziunea digitală terestră vor fi oferite gratuit familiilor defavorizate

[07.02.2018] TVR MOLDOVA, singurul post de televiziune din Republica Moldova care va transmite Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

[05.01.2018] Când va fi lansat ultimul sezon al serialului "Game of Thrones". Anunţul HBO

[27.07.2017] Realitatea TV își suspendă activitatea

[03.11.2016] În Moldova a fost lansată Televiziunea Digitală Terestră: primele 8 programe pot fi recepționate de 80% din populație

[18.05.2016] MediaRing cu Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor

[29.04.2016] Compania „Teleradio-Moldova” a obţinut licenţa pentru Moldova 2

[01.04.2016] Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 01 aprilie 2016, în şedinţă publică, în cadrul căreia a desfăşurat bilanţul Concursului pentru suplinirea capacităţii disponibile a Multiplexului A
Rambler's Top100 Rambler's Top100
: Home :: Articole :: Satelit :: Forumuri :: Canale :: Terestrial :: IPTV :: Noutati :: Contacte :