CANALE TV SATELIT IPTV FORUMURI
ðóññêèé romana english 





[24.04.2008] Lansarea pe teritoriul Republicii Moldova a servicului de televiziune digitala prin satelit operat de ICS FOCUS-SAT

Luni 21 aprilie la Hotel Leogrand & Convention Center din Chisinau, a avut loc conferinta de presa prilejuita de lansarea servicului de televiziune digitala prin satelit operat de ICS FOCUS-SAT SRL pe teritoriul Republicii Moldova.

ICS “FOCUS-SAT” SRL este prima companie care detine autorizatie eliberata de CCA pentru furnizarea de servicii DTH (Direct To Home) in Republica Moldova si ofera posibilitatea de receptionare a pachetelor de programe distribuite pe intreg teritoriul tarii. Partener strategic al companiei este cel mai mare operator de comunicatii prin cablu din Moldova, compania Sun Communications.

Mihail Sotropa, reprezentantul companiei a facut urmatoarele precizari: “Misiunea noastra consta in furnizarea serviciilor de televiziune digitala de foarte buna calitate pe intreg teritoriul Republicii Moldova. Suntem orientati in primul rand spre locuitorii zonelor rurale si spre zonele in care dezvoltarea infrastructurii de cablu nu a fost eficienta din punct de vedere economic. FOCUS-SAT permite vizionarea, intr-o prima etapa, a peste 60 de canale TV autohtone, romanesti, rusesti si internationale grupate in trei pachete, “Familia”, “Film” si “Aventura”. Structura si continutul pachetelor a rezultat in urma unei ample cercetari de marketing cu privire la preferintele consumatorilor , comandata de FOCUS-SAT unui institut specializat de sondaje si cercetare a pietei in anul 2007.”

Platforma DTH (Direct To Home) FOCUS-SAT utilizeaza satelitul THOR 3, pozitionat la 1 grad west si foloseste standardul profesional DVB (Digital Video Broadcasting). Acest standard profesional este folosit la nivel mondial de majoritatea companiilor din domeniul transmiterii de programe video in format digital. In acest mod abonatii au acces la un semnal de o calitate similara cu cea folosita in studiourile de televiziune, claritatea imaginii si a sunetului fiind comparabila cu cea a unui DVD.

John Maxemchuk, Director General al Sun Communications a declarat: “Acesta este un mare pas inainte pentru piata de televiziune din Moldova. Vom furniza un serviciu de clasa internationala care va fi disponibil pe tot teritoriul Republicii. Sintem foarte increzatori in viitorul acestui serviciu de televiziune digitala prin satelit.”

Programele retransmise de FOCUS-SAT vor fi codate pentru a permite vizionarea doar celor care sint abonati la aceste servicii. Abonatii FOCUS-SAT vor primi gratuit in folosinta un echipament de receptie format din : o antena de recepţie cu diametrul de 60-75cm, LNB (amplificator de semnal), sistemul de prindere a antenei şi accesoriile specifice,receptor de satelit, telecomandă şi cartela de acces a serviciului DTH. Acest echipament se poate ridica atat de la echipele de instalatori autorizati de catre FOCUS-SAT cat si in retelele de distributie de produse electronice care vor fi anuntate ulterior.

Plata serviciilor DTH furnizate de FOCUS-SAT se face, de regula, prin cartelele de reîncarcare PrePay cu valoare nominala de 80 lei/luna pentru pachetele Familia sau Film si de 40 lei/luna pentru pachetul Aventura. Cartelele de reincarcare vor fi accesibile la echipele de instalatori autorizati FOCUS-SAT cat si in retelele de distributie care vor fi anuntate ulterior.

Pentru a deveni abonat al serviciului DTH, este suficienta o solicitare verbala la call center FOCUS-SAT la numarul 022 881 881. La instalarea echipamentului se plateste o taxa de instalare de 400 de lei si o taxa de activare a serviciului de 400 de lei si se asigura vizionarea timp de trei luni a tuturor pachetelor de programe.

***** ***

ICS “FOCUS-SAT” SRL o companie cu capital integral american, înfiinţată în 2007 cu scopul de a furniza servicii de televiziune digitală prin satelit în Republica Moldova. In martie 2008 unicul fondator al FOCUS-SAT, compania americana “Kronos Business Group” LLC a semnat un accord de parteneriat cu SUN Communications privind investitiile in proiectul DTH FOCUS-SAT.

Compania SunCommunications exista pe piata din 1993. Scopul companiei este de a le oferi abonatilor servicii de calitate si suport profesionist.

DIn start, compania si-a bazat activitatea pe profesionalism, dinamism, tehnologii avansate si orientarea spre client, si face tot posibilul pentru ca aceste valori sa-o reprezinte si in continuare.

Respectarea acestor principii, precum si perseverenta in a oferi servicii de calitate, au facut ca istoria dezvoltarii companiei SunCommunications sa fie, inainte de toate, un sir neintrerupt de realizari de succes. Eforturile depuse au ajutat ca compania sa devena liderul absolut al pietei de telecomunicatii din Moldova.

Un exemplu elocvent al acestor eforturi a fost proiectul initiat in 2001, care a avut drept scop modernizarea retelei prin inlocuirea cablului existent cu cel pe fibra optica. Prim urmare, rezultatele acestui proiect au permis ca SunCommunications sa ofere servicii de calitate, conform celor mai inalte standarde mondiale,oferind posibilitatea de a accesa cele mai calitative servicii de televiziune prin cablu si eter, precum si Internet la viteze inalte (broadband Internet).

____________________________________________________________________________

Pentru informatii suplimentare puteti apela la:

Alexandr Balan, Administrator ICS FOCUS-SAT SRL: 069 106 300, a.balan()focussat.md

Sursa: http://www.basa.md

Print
 

Noutati:

Íå íàéäåí ìàòåðèàë ñîãëàñíî êðèòåðèþ!



NOUTATI ASEMANATOARE...

[02.04.2010] Eugen Sârbu, directorul general al companiei „Focus Sat”: Până la finele anului intenţionăm să ajungem până la 35 mii de abonaţi
 
NOUTATI RECENTE...

[18.02.2020] Primul Canal de Televiziune Creștin-Ortodox din Republica Moldova NIKA TV a primit Licența de la CA

[11.11.2018] ”Orhei TV” și ”Televiziunea Centrală”, lansate în Orhei!

[07.02.2018] Convertoare pentru televiziunea digitală terestră vor fi oferite gratuit familiilor defavorizate

[07.02.2018] TVR MOLDOVA, singurul post de televiziune din Republica Moldova care va transmite Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

[05.01.2018] Când va fi lansat ultimul sezon al serialului "Game of Thrones". Anunţul HBO

[27.07.2017] Realitatea TV își suspendă activitatea

[03.11.2016] În Moldova a fost lansată Televiziunea Digitală Terestră: primele 8 programe pot fi recepționate de 80% din populație

[18.05.2016] MediaRing cu Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor

[29.04.2016] Compania „Teleradio-Moldova” a obţinut licenţa pentru Moldova 2

[01.04.2016] Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 01 aprilie 2016, în şedinţă publică, în cadrul căreia a desfăşurat bilanţul Concursului pentru suplinirea capacităţii disponibile a Multiplexului A
Rambler's Top100 Rambler's Top100
: Home :: Articole :: Satelit :: Forumuri :: Canale :: Terestrial :: IPTV :: Noutati :: Contacte :